Per què multimèdia?3DS - HTML - VRML

Un dia em vaig trobar amb el plà d'estudis d'aquest grau i vaig voler fer totes les assigantures, totes m'agradaven, a gairebe totes li tinc unes ganes per una raó o un altra. Vaig saber que aquest grau estava fet per mi.... i aqui estic! 
Però per què?
Ara que puc tirar una mirada enrrere cap als meus inicis acadèmics i laborals que ja son relativamet llunyans entenc les raons.  Vaig estudiar interiorisme perquè m'agradava el disseny i la delineació. Era l'any 1998-99 i l'us dels ordinadors aplicats al disseny era força dificil de veure, tan sols tenien un parell d'hores a la setmana d'AutoCad i l'ultim any vam conèixer que existia 3D Studio Max però no se'ns demanaven els projectes amb aquestes tecnologíes. Però alguns vam tindre l'inquietud de "tirar-li hores" al 3D Max pel nostre compte.

El projecte final del cicle formatiu consistia en fer una exposició real sobre interiorisme (locals de moda, tendes, etc..) i jo vaig optar per unificar les meves pasions: les infografies, internet, les pàgines web, lo virtual....


Així, jo vaig optar per fer una exposició virtual.
L’exposició amb VRML la vaig fer a l’any 2000, amb 21 anys, de forma totalment autodidacta vaig aprendre el llenguatge HTML (molt bàsic) necessari per crear la web en la que vaig allotjar el projecte. I del VRML... vaig comprar un llibre i prova darrere prova va sortir el meu primer mon virtual.

El projecte consistia en una sala general que servia d’acces a totes les sales del projecte. El observador estava situal al centre i podia fer una vista de 360º totalment lliure i seleccionar la sala que volia visitar. Estava fet amb una Panorama 360º de IMG Photovista però malauradament els de IMG no han continuat desenvolupant el pulggin per embeure la panoràmica al navegador (o jo no he sigut capaç de trobar-lo) aixi que sols he pogut fer una captura de pantalla.En aquest espai, al pasar per sobre d'una sala et donava informació del projecte que hi havia exposat i fent click s'accedia a la sala vrml.

Actualment estic intentar reallotjar la web original del projecte amb els vrml i els pluggins necesaris per visualitzar-los però deixe aqui una captura de pantalla d'un passeig virtual per una de les sales. El projecte expossat va ser un treball meu.

Unable to display content. Adobe Flash is required.OH MY GOD!!!! Funcionen el VRML's, no m'ho puc creure!!!!
Necessiteu tindre un visualitzador per al vostre navegador, us deixe varios visualitzadores per que trieu el que millos us funciona. A mi m'agrada el Cosmo Player per què reproduiex l'espai més "real" (més paregut a com jo el vaig dissenyar) però en un ordinador em funciona be i en altre no.... (misteris de la informàtica) aixi es que he provat el Cortona 3D i es més ràpid, te més qualitat de gràfics i a més permet instal·lar en Chrome. La pega, que no pareix permetre la instal·lació en varios navegadors, o tries un o un altre...

enllaç per a descarregar Cosmo Player. enllaç per a descarregar Cortona 3D.
[continuaré indagant...]

Be, us deixe els enllaços de 4 sales, quina emoció!

VRML SALA 6: Rehabilitació d'habitatge al Raval de Barcelona
VRML SALA 7: Disseny d'habitatge en un continer de camió
VRML SALA 8: Redisseny de l'aula d'interiorisme
VRML SALA 9: Disseny de sabateria CAMPER


Dintre del mon vrml l'usuari podía veure la totalitat del treball exposat però em vaig trobar amb el "handicap" de que amb la velocitat de navegació que hi havia en la època i la poca capacitat gràfica de la majoria dels ordinadors resultava una mica tediós, aixi es que vaig afegir una icona (càmera de fotos) que al clickar obria un HTML amb tota l'informació exposada.
Us deixe aqui els links d'algunes sales a la web original (no val riure's eeeh)


SALA 6: Rehabilitació d'habitatge al Raval de Barcelona
SALA 7: Disseny d'habitatge en un continer de camió
SALA 8: Redisseny de l'aula d'interiorisme
SALA 9: Disseny de sabateria CAMPER 


Per veure més informació sobre aquesta exposició virtual i les tecnolgíes que vaig fer servir pots visitar l'entrada. (pròximament)

Un parell d'anys més tard, per iniciativa propia vaig fer una web amb els meus treballs... i aquesta si que he pogut rescatar-la integrament. Punxa per accedir.

 

Fa poc vaig fer aquesta altra. Punxa per accedir. Un cop inmersa al mon laboral aquestes facetes sempre van quedar en un segon plà, en el temps lliure per això la meva evolució com a infografista o programador va quedar molt aturada, ara tinc davant un mon multimèdia plé de possibilitats creatives. Açò alimenta el meu afan per aprendre i evolucionar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario