jueves, 31 de mayo de 2012

| PROGRAMACIÓ | Practica 2 - Madel Ortiz


 









Programació - PHP

Taules i tuples
 Aquesta assignatura te fama de difícil, però no ho es tant, sols has de ser constant en la feina i mai deixar la pràctica per als últims dies. Us animo a tots a fer-la. 
A mi m'ha agradat molt! Es com fer trencaclosques.

Exercici 2. Cartró de bingo:
Veure

Exercici 3. Joc en línia:
Veure

Exercici 5. Escola:
Veure 
| programacion | PRACTICA 2 - Madel Ortiz

Qualificació: [A]

Aqui deixe també la solució de la pràctica facilitada per el consultor Jaume Gil.


| PROGRAMACIÓ | Pract2 solució

Ara a preprar l'exàmen.

martes, 29 de mayo de 2012

| FEM | Transmedia Living Lab




Nos adentramos en un nuevo territorio en el que los viejos y los nuevos medios se entrecruzan; donde los medios populares chocan con los corporativos; donde el poder del productor mediático y el del consumidor interaccionan de maneras impredecibles. La cultura de la convergencia es el futuro
 [Henry Jenkins]






Transmedia Living Lab es un laboratorio de ideas y un foro de debate dedicado al presente y futuro de la CREACIÓN TRANSMEDIA.


Está dedicado a las NARRATIVAS TRANSMEDIA, una nueva forma de contar historias que está revolucionando la producción audiovisual, la creación artística, el entretenimiento digital, la educación, e incluso los movimientos por el cambio social; historias que van extendiéndose y diversificándose a través de diferentes medios y soportes audiovisuales, redes sociales, juegos, webs, cómics, plataformas móviles, e incluso experiencias reales. Estos proyectos generan diferentes UNIVERSOS NARRATIVOS que permiten interactuar con los usuarios en la co-creación y distribución de relatos, compartir conocimiento, y vivir nuevas experiencias.

1ª jornada: "Creación Transmedia"    9:30-14:00h: Conferencias y Mesa redonda

2ª jornada: "Transmedia y Educación"   9:30-14:00h: Conferencias y Mesa redonda

3ª jornada: "Transmedia y Cambio Social"   9:30-14:00h: Conferencias y Mesa redonda

Més informació a Fundación Telefónica

En aquest enllaç es poden seguir en directe i en diferit les conferències


| FEM | Ps's anteriors





Com que ja hem acabat les Pac's i la practica Final toca anar pensant en la propera Prova de Síntesi....
(Per cert, durant les pròximes setmanes aniré penjat les pac's anteriors i la informació recopilada d'aquesta i altres assignatures.) 

Avui faré una petita recopilació de les proves de síntesi que he trobat per tindre-les més a la mà.



PRUEBA DE SINTESIS 2009/10-2
(Informació extreta del forum CAUOC)

1.- Explica como ha evolucionado tu comprensión de los principios de la multimedia enumerados por Manovich desde el comienzo del semestre.

2.- En la primera práctica tuviste que dar ejemplos de cada uno de esos principios. Comenta brevemente los ejemplos que pusiste. Después de haber completado varias prácticas, ¿darías otros ejemplos diferentes? 

3.- En la segunda práctica comentaste uno de los eventos de FICOD2009, todos ellos relacionados con nuevos mercados digitales y multimedia. Haz un breve resumen de los puntos fundamentales de la mesa redonda que escogiste y de tus comentarios personales. ¿Por qué seleccionaste ese tema? o lo que es lo mismo ¿por qué descartaste las otras dos opciones?

4.- Recuerda los personajes clave para la historia de la multimedia propuestos en la tercera práctica. A parte de que encontraras más o menos información sobre cada uno ¿cual de ellos llamó más tu atención? ¿Por que motivos?

5.- En la cuarta práctica analizaste la cobertura de un evento de actualidad en varios medios de comunicación. En tu opinión, ¿cuál fue el medio que mejor trabajo hizo usando recursos multimedia? ¿Y el que más necesitaba mejorar? ¿Por qué?

__________________________________________________________________________________

PRUEBA DE SINTESIS 2011/12-1 DÍA 14/01
(Informació extreta del grup de facebook)

 
1-Conclusions que vas treure després de fer la Pac1, sobre la vigència de les idees de Manovich.


2-Quin tema vas triar per desenvolupar la pac2 (en el meu cas, evolució de les interfícies gràfiques) i conclusions que en vas treure.


3-Dps de llegir les aportacions al debat sobre la generació transmèdia, què significa per tu Transmediació (en aquesta he tirat d'imaginació pq no em vaig repassar el debat..!)


4-En quin nivell (baix, mig, alt) has catalogat els objectes culturals de la Pràctica.




__________________________________________________________________________________

PRUEBA DE SINTESIS 2011/12-1 DÍA 18/01
(Informació extreta del grup de facebook)

 
1. Com (i perque) ha canviat per a tu la comprensió o el significat dels principis de la multimèdia segons Manovich al llarg del semestre.


2. Quina eina vas fer servir per a la presentació del esquema de la pac1? i quins conceptes vas destacar?


3. Del treball de Digital versus real, explica la pregunta que vas escollir. (petit resum)


4. A la pac final, de que vas desarrollar el treball, quins objectes vas estudiar i les conclusions que vas treure. (petit resum)



__________________________________________________________________________________

PRUEBA DE SINTESIS 2011/12-1 DÍA 21/01
(Informació extreta del grup de facebook)

1. A la primera  PAC vas treballar els principis que distingeixen els nous mitjans. Pots definir el principi de transcodificació? Vas posar algun exemple? Quin?


2. A la segona PAC vas haver de documentar-te sobre dos personatges vinculats a l’àmbit interdisciplinari de la multimèdia. Quins personatges vas analitzar i quines van ser les teves conclusions?


3. A la tercera PAC vas haver d'escollir entre dos temes a desenvolupar (realisme i imatge sintètica). Quin tema vas treballar? Fes un breu resum de la teva reflexió.


4. Indica el tema escollit per a l’anàlisi del projecte (Pràctica). Quins són els objectes que has triat per a l’anàlisi comparativa? Indica en quin nivell (alt, mitjà o baix) has situat a cada un d’ells. Per què?

__________________________________________________________________________________

PRUEBA DE SINTESIS 2011/12-2  DÍA 16/6
(Informació de Teresa Vivancs del grup de facebook)

1. Explica com, i perquè, ha evolucionat la teva comprensió dels principis de la multimèdia enumerats per Manovich des del començament del semestre fins ara. Argumenta la teva resposta.

2. A la segona PAC vas haver de resumir una sèrie de trajectòries paral·leles relacionades amb l'evolució de la multimèdia. Comenta breument els casos que vas comparar.

3. A la tercera PAC quina qüestió vas escollir al voltant del tema Digital versus Real? Resumeix breument la teva reflexió i les teves conclusions.

4. Indica el tema escollit per a l'anàlisi del projecte (Pràctica). Quins són els casos que has triat per al treball comparatiu? Resumeix molt breument les conclusions de la teva anàlisi.

__________________________________________________________________________________

PRUEBA DE SINTESIS 2011/12-2  DÍA 20/6

1. En la pac 1 vas haver d'explicar la vigència dels principis de Manovich en l'actualitat. Comenta breument els arguments que vas fer servir.

2. A la segona PAC vas haver de resumir una sèrie de trajectòries paral·leles relacionades amb l'evolució de la multimèdia. Comenta breument quins aspectes vas relacionar d'una de les parelles.

3.
Despres de llegir les aportacions al debat sobre la generació transmèdia, què significa per tu Transmediació.

4. En la practica final vas haver de fer un anàlis sobre Facebook. Comenta breument de que vas parlar sobre interficie gràfica i programari.
 


Si algú té alguna altra prova que vullga compartir.... la penjaré de bon gust.

martes, 22 de mayo de 2012

| FEM | PR Final - Madel Ortiz

Fonaments i evolució de la multimèdia

PR Final. Analisis i crítica de aplicaciones interactivas.
 Facebook
Madel Ortiz Valor



[Qualificació: A]




Aquesta pràctica consisteix en redactar un article d'anàlisis comparativa entre tres pàgines corporaives de Facebook de tres entitats reconegudes, i en fer una reflexió que reculli els diversos conceptres que s'han treballat durant la llectura del llibre de Lev Manovich i altres fonts de l'assignatura.

... I amb lo poc que a mi m'agrada Facebook! Por em fa!   ; )


Com que aquesta pràctica es repeteix en diversos semestres sols compartiré una petita valoració final i alguna coseta que he vist interessant.
Per exemple, aquest article publicat al Blog "Destapa el control". 
Facebook, una empresa, no una ONG
o visita




(...) En cuanto a Facebook como interfaz personalmente me atrae muy poco, primero por el resultado que se obtiene, que por muchas aplicaciones que puedas añadir a una página al final todas acaban siendo igual de poco atractivas en su primer golpe de vista; tienes que adrentarte en sus pestañas para encontrear contenidos diferentes, creativos, innovadores. Además la usabilidad de esta plataforma y la fluidez con la que muestra los contenidos deja muchísimo que desear. Y entonces, si la experiencia de navegar por esta interfaz no es fantástica, ¿por que hay tantos millones de personas que estan encantados con pasar sus horas compartiendo y, por que no, cotilleando información?  Supongo que les puede la facilidad de conexión con el mundo y la campaña de “lavar cerebros” que han tenido las grandes empresas que nos han vendido las redes sociales como plataformas indispensables en nuestras vidas.
Desde mi punto de vista, lo único positivo es la capacidad de interconectar diferentes redes sociales, blogs, webs corporativas, RSS y diferente contenido multimédia y conseguir que la difusión de la información sea enorme. El punto negativo es que aunque nos de la sensación que Facebook está ahí para mejorar nuestras ventas, nuestra distribución, facilitarnos las comunicaciones y entreternos en las horas muertas en realidad esta ahí para ganar dinero con la información que introducimos y difundimos.
La inteligéncia colectica que nombran los expertos en el tema para mi es un modo de ofrecer en bandeja nuestros datos a las grandes empresas multinacionales que dominan el mercado y manipulan los intereses de las masas. Y eso no es bueno.
En cuanto a Facebook como software hay que admitir que está muy bien elaborado para facilitar la creación de páginas y perfiles puesto que para empezar solo te pide 3 sencillos pasos con información básica que todo el mundo sabe completar. Luego permite que cada usuario vaya más allá. Pero desde el punto de vista del usuario creador me parece bastante tedioso intentar que mi página se diferencie de las demás. Y lo que menos me gusta es que hoy en dia cualquier producto, marca, servicio, institución o organizació necesita de Facebook y las redes sociales para poder tener una difusión medianamente buena.



Licencia Creative Commons
PR Final. Anàlisi i crítica d’aplicacions interactives. Facebook por Madel Ortiz Valor se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Unported.
Permisos que vayan más allá de lo cubierto por esta licencia pueden encontrarse en http://es.creativecommons.org/licencia/.


lunes, 21 de mayo de 2012

| Video | Tutoriales Premiere


Tutorials del Adobe Premiere CS5. A més dels pdf's explicatius estan els arxius necessaris per realitzar els tutotials.
Informació extreta de la UOC
arxiusPremiere Pro CS 5 (1) Recursos (zip) (347,8 Mb)

domingo, 20 de mayo de 2012

| Video | PR 2 - Madel Ortiz


 





Pràctica 2 corresponent al 1er Quadrimestre 2012-12 

Enunciat:
| Video | 2011-12_Pr02_enunciat



 Video:






Llicència: Llicència de Creative Commons  Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons

| Video | PR 1 - Madel Ortiz

 





Pràctica 1 corresponent al 1er Quatrimestre 2012-12


Ara no tinc l'encuciat a mà, però aquesta primera pràctica consistia en elaborar un video de uns 25 segons amb la temàtica d'un del nostres 5 sentits. Jo vaig triar la VISTA.

 
Informe:

| Video | 1ºQ-2011-12 PR 1 - Madel Ortiz 


Llicència: Llicència de Creative Commons  Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons

| Video | PAC 2 - Madel Ortiz


 








PAC 2 corresponent al 1er Quadrimestre 2012-12
En aquesta ocasió hem d'elaborar un video de 10 segons amb l'incorporació d'un títol. Aqui us deixe la meva modesta creació. 

     
L'enunciat i la resta de la pràctica a continuació.Video 2011-12 PAC02 Madel Ortiz


Llicència: Llicència de Creative Commons  Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons

| Video | PAC 1 - Madel Ortiz


 









PAC 1 corresponent al 1er Quadrimestre 2012-12

Aquesta es la primera PAC de l'assignatura...

Pregunta 1
Durant les setmanes prèvies a la data límit del lliurament d’aquesta PAC, s’han hagut de treballar els
4 primers tutorials del Programa d’Aprenentatge de Premiere, on apareixen continguts com els que
tot seguit es relacionen.
Idea, travelling, profunditat de camp, pla narratiu, escena, fora de camp, story line
Escriu un article per a una revista de divulgació, entre 10 i 15 línes, dirigit a un grup d’estudiants de vídeo que s’estan iniciant en aquest món de l’audiovisual, on apareguin tots aquests termes. Els pots relacionar com vulguis, però de manera coherent i argumentada, deixant en tot moment clar que se sap de què es parla i de manera comprensiva per als estudiants que tot just s’inicien en aquesta temàtica.

Pregunta 2
Observa el clip de vídeo que trobaràs en el següent enllaç i respon les següents preguntes.
http://www.youtube.com/watch?v=Yg3PEllMlyw
a) Quants plans (talls) observes al clip?
b) Quin tipus de plans són els dos que van del 0:17 a 0:21 ? Quina funció creus que acompleix
aquest pla en aquests 2 talls?
c) Comenta, en funció del moviment de càmera, quina tipologia de plans són els que van del
segon 0:30 al 0:38.

Pregunta 3
Al vídeo http://www.youtube.com/watch?v=Kp9knrC10PU, s'apliquen en alguna de les escenes algun tipus de vector direccional. Concreta el moment on apareix aquesta escena i comenta breument en què consisteix aquest vector direccional i la idea que pretén transmetre.

Pregunta 4
Visualitza aquestes dues seqüències de The Clockwork Orange (1971) d’Stanley Kubrick i compara i explica com creus s’ha treballat la profunditat de camp en els dos casos.
http://www.metacafe.com/watch/4725065/la_naranja_mec_nica/
http://vimeo.com/21524381

Pregunta 5
Observa el clip de vídeo, un espot publicitari, que trobaràs en el següent enllaç i respon les
següents preguntes.
http://www.youtube.com/watch?v=6ljQDJ4EILc
a) Els 7 primers talls de vídeo comparteixen una característica comuna. Quina?
b) Comenta la temperatura de color dominant, tot relacionant-la amb la finalitat comunicativa
que es pretén transmetre en l’espot publicitari.

Pregunta 6
Imagina que reps l'encàrrec d'una productora per buscar una idea inèdita que desenvolupi una
història dramàtica en 1 pla seqüència de 15 segons. Pensa una idea original i escriu-la continuació.

Pregunta 7
Realitza dues fotos on s’apliqui la llei dels terços de manera diferent i les col·loques en aquest espai.
Caldrà acompanyar la part visual d’un breu comentari escrit (no més de 5 línies) on es justifiqui
l’aplicació de la llei del terços.

Pregunta 8
Observa el clip de vídeo que trobaràs en el següent enllaç i respon les següents preguntes.
http://www.youtube.com/watch?v=BOByH_iOn88
a) Quin número de plans observes en el clip?
b) Quin tipus de pla és el primer? Quina funció comunicativa creus que acompleix començar
aquesta escena amb aquest pla?
c) Comenta quina tipologia de pla és el segon. Valora’l en funció de la seva durada.
d) Quina és el pla més llarg (en temps) de la escena i per què és aquest i no un altre segons el
teu criteri?

Pregunta 9
Observa el clip de vídeo que trobaràs en el següent enllaç i elabora la seva sinopsi.
http://www.youtube.com/watch?v=2tEXh_PYj3U&feature=related

Vídeo 2011-12 PAC01 - Madel Ortiz


Llicència: Llicència de Creative Commons  Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons

De estreno

Estreno blog dedicado al Grado en Multimedia, en él pretendo compartir los materiales, información y actividades... y todo lo que vaya surgiendo.

Todo el contenido esta sujeto a una licencia Creative Commons: Reconocimiento - NoComercial - CompartirIgual (by-nc-sa): No se permite un uso comercial de la obra original ni de las posibles obras derivadas, la distribución de las cuales se debe hacer con una licencia igual a la que regula la obra original.


Safe Creative #1205201673131